Historik
Varje transkribering sparas i historiken, till vänster i fönstret, tillsammans med sammanfattningen, frågorna, översättningarna och dina korrigeringar. Knappen till vänster i det övre fältet visar eller döljer den.
Hitta en transkribering
Section titled “Hitta en transkribering”Skriv i Sök för att hitta transkriberingar vars namn, text, anteckning, etikett eller källa innehåller orden, oavsett skiftläge.
Varje rad visar namnet, datumet, typen av källa (Fil, URL, Mikrofon, Mapp eller Bevakad mapp) eller dess etikett, och status om den inte är klar: I kö, Bevakar, Misslyckad, Avbruten eller Ofullständig (när Audiotext stängdes innan den blev klar).
Organisera
Section titled “Organisera”Högerklicka på en transkribering för att:
- Byt namn på den.
- Lägg till anteckning… eller Redigera anteckning…: en anteckning om den, som visas i rubriken.
- Radera anteckning…: raderar dess anteckning, efter att ha frågat dig.
- Redigera etikett…: en kort etikett som visas i stället för typen av källa.
- Fäst överst eller Lossa den.
- Flytta till grupp: lägga den i en grupp, eller skapa en Ny grupp….
- Visa i Finder (eller Utforskaren, eller filhanteraren): öppna källfilens mapp.
- Ta bort… den.
Grupper
Section titled “Grupper”Grupper samlar relaterade transkriberingar, som de för ett projekt eller en kurs. Skapa en med Ny grupp högst upp i historiken, eller från Flytta till grupp. Högerklicka på en grupp för att välja Byt namn på grupp… eller Ta bort grupp…. Om du tar bort en grupp behålls dess transkriberingar, utan grupp.
Ta bort en transkribering
Section titled “Ta bort en transkribering”När du tar bort en transkribering tas den, dess sammanfattning, dess frågor och dess översättningar bort från historiken. Dina ljud-, video- och sparade filer tas inte bort.
När du tar bort en mapp tas även dess filer bort från historiken, och du får frågan om även filerna som sparats för dem ska tas bort (av som standard). Dina ljud- och videofiler tas aldrig bort.
Misslyckade och ofullständiga transkriberingar
Section titled “Misslyckade och ofullständiga transkriberingar”När en transkribering misslyckas, avbryts eller inte hinner bli klar visar dess sida varför och låter dig Försök igen eller Ta bort den.
Var den sparas
Section titled “Var den sparas”Historiken sparas i din användarkonfigurationsmapp, tillsammans med mikrofoninspelningarna. Se Filer och data.